Korall sziget túra, lakatlan sziget látogatás.

Pár szó a szigetről. Phuket sziget szomszédságában a keleti oldalon, körülbelül 20 perc hajóúttal érhetjük el. A sziget lakatlan, ami azt jelenti, hogy nincsenek rajta utak, szárazföldi járművek, elektromos hálózat stb. Van viszont a szigeten kiszolgáló személyzet, étterem, napágyak, kajakok és egyéb felszerelés. Étterem árain érezhető, hogy Phuketről töltik. Napágy árak szokásosak 100 baht/ágy. Élővilág a szigeten: madarak, rákok, varánuszok, gekkók, gyíkok stb. Gyümölcsök: durián, kókusz, banán, egyebek. Ez a sziget a nyári hónapokban is zavartalanul látogatható, ugyanis pontosan úgy levédi Phuket a hullámzástól, mint Phi-Phi-t és Panga szigeteket (James Bond) is. Partja fehér homok (ha száraz) ami gyakorlatilag nem is homok, hanem liszt finom korall zúzalék. A beach két oldalán két eldugott ösvény van. Ha szembe állsz a tengerrel a bal kezd felé a bokrok mögött megtalálod azt a kis csapást ami a hosszú beach -re vezet át, dagálykor a vége tengerben. Ezt a csapást sűrű növényzet határolja, de időnként látjuk a tengert közvetlenül mellettünk. Jobb kéz felé pedig az ösvény a hegytetőre visz fel, ahol ligetes részen találjuk magunkat hamarosan. Továbbá, ha szemben állunk a tengerrel, akkor a long tail boat –ok középen parkolnak baloldalon, szűz homokon fürödhetünk a tengerben, jobb oldalán a hajóknak kezdődik a víz alatti korall és élővilág. Kis trükkel rengeteg tengeri halat csalogathatunk magunk köré, ehhez el is látjuk turistáinkat jó tanáccsal. És természetesen etetőanyaggal. A búvárszemüveget és légző csöveket is mi adjuk a programhoz, mint az italhűtő dobozokat és a transzfert is. Ritkán mi is bemegyünk a turistákkal, de az esetek többségében önállóan teszitek ezt a programot Yao (hajós barátom) segítségével. Aki nem csak bevisz a szigetre, hanem ott is marad, megvár és a megbeszélt időpontra visszahoz Titeket. Azokban az estekben, amikor én is (Robi) ott vagyok a turistákkal, természetesen segítek a korallok között, megtanítom a kiegyenlítéssel való mélyebb részekre való merülést is. Hogy miért csak utánam úszik a halraj, egyenlőre legyen titok, ha ott vagyok, elárulom, ha pedig nem megyek, már program előtt elmondom.

A program. Észrevettétek, gondosan odafigyelünk arra, hogy egyetlen hajós program se történjen egyforma fajta hajóval. A Phi-Phi –t speed boat –tal ajánljuk, mert ott az idő, nem pénz, hanem plusz part, plusz idő, plusz lehetőség. A Panga bay (James Bond szikla) fedélzetes hajóval történik a kényelem és a másság miatt. Arról nem is beszélve, hogy ebben a verzióban legtöbb a kajakozós terület. A Korall szigetet pedig long tail boat –tal tesszük. Long tail boat thai neve thaiul „Rüá háng jáó” hosszú farkú hajót jelent csak éppen fordítva, hajó farok hosszú. Ebben az iparban évek óta a legmegbízhatóbb „kapitányunk” neve szintén Yao, vagyis hosszú. Program ára kedvezően alakul a résztvevők létszámától. Természetesen az árat és a transzfert elosztjuk az utasok között, így jön ki a meglepően alacsony ár, amiről már a programbevezető gombon olvashattatok. Egyébként minden további nélkül mehet egyetlen egy ember is a hajóval, de az úgy szerintem drága. Ezért mi ezt a programot mindig össze szoktuk kapcsolni, egy-két családnak, kisebb társaságnak. Erről továbbiakban jó tudni, hogy a szigeten nem vagytok összekötve, csak a hajóban és a szárazföldi transzfer-kor. Bent a szigeten már mindenki szétszéledhet kedvére, napágyra, árnyékba, vízbe, kirándulni. Transzfer ideje a Magyar Centrumtól és az étteremtől körülbelül 15 perc irányonként. Hajó út a fentebb említett húsz perc. Szigeten való tartózkodás ideje 3 óra, de ezt mi általában 4 –re, 5 –re szoktuk kérésre hosszabbítani. Ez semmiféle külön költségbe nem kerül. Erről a programról még annyit érdemes megemlítenünk, hogy több esetben rendelik meg a turisták egy nyaralás alatt kétszer is! Kirándulásotok végeztével, mi várunk a parton, Phuket szigeten és viszünk vissza az étteremhez.

Árak a transzferekkel együtt: 1 fő esetében 1500 baht, 2 főnél: 800 baht/fő, 3 személy: 600 baht/fő, 4 személy: 450 baht/fő, 5 személy: 380 baht/fő, 6 személy: 333 baht/fő, 7 személy: 300 baht/fő, 8 személy együtt pedig: 280 baht/fő (minden esetben törekszünk arra, hogy ez a program az úgynevezett „összekapcsolt” formában történjen) ha csak a turista nem kéri személyesre.

Az ár tartalmazza az oda és vissza transzfert, néhány búvárszemüveget, légzőcsöveket, (italhűtő dobozokat és a jeget, nálunk vásárolt italok esetében!)