Dél-sziget (Phuket sziget) túra

Ez egy szárazföldi autós kirándulás, ami Phuket sziget déli részén található látványosságokat járja be. Ez a program mutat rá arra, hogy Te nem csak egy hotelbe érkeztél, hanem egy érdekes, szép, változatos szigetre. Utazásod során sok mindent megtudsz: árufélékről és árakról, emberek életéről és viselkedéséről, az itteni természetről és strandokról, kilátókról és kikötőkről, turista és thai piacokról. Figyelemmel kísérheted a szokatlan közlekedést valamint óriási kontrasztot fogsz látni, gazdagságról és boldog szegénységről. Kávébabpörkölő üzemről és erdő széli iskoláról, ahol a gyerekek földön ülnek, és úgy tanulnak. Továbbá a program része az igazgyöngy piac és a tradicionális hal piac a gipsy kikötőben. A program természetesen a Magyar centrum 2-es, vagyis a RAN TOUR Hungary hivatalos, magyar nyelvű programiroda elől indul 10:30 –kor és 15:00 - 15:30 között ér vissza. Mikrobusszal történik a kirándulás, mely számtalan látványossági pontot érint és 7 különböző területen meg is áll. Itt a turisták kiszállnak, továbbindulási időpontot kapnak és belevethetik magukat Phuket sziget érdekes világába. Kérem ezeket az időpontokat komolyan venni, mert csak így lesz lehetőség mindent megmutatni!!! Start.

A mikrobusz elindul és elhalad a karoni templom mellett, majd végig a Karon centeren, majd Karon beachen. Folytatja az utat a Kata beachen, elhagyja a városi zónát és felkanyarodik az erdőbe.

1. megállási pont ( 20 perc ) az elefánt istállónál van. Fontos mondanunk, hogy ebben a programban nem tudtok elefántra ülni, mert arra van egy másik, kiegyensúlyozottabb lehetőség bőséges idővel. Viszont, fényképezkedni az elefántokkal, etetni, simogatni őket és filmezni elegendő idő nyílik számotokra.

2. megállási pont ( 15 perc ) egy kilátónál lesz, ahol madártávlatból látjátok a kis Kata beachet, nagy Kata bechet és a hosszú Karon beachet. Kifejezett fotózási pont ez, ne hagyjátok a kocsiban a fényképezőgépet!


3. megállási pont ( 30 perc ) egy kávébab pörkölő, bemutató üzemnél lesz, ahol nem csak a technológiát leshetitek meg, de ki is próbálhatjátok a jeges és forró kávékülönlegességeket, sőt vásárolhattok rengeteg féle pörkölt babkávéból. Ugyan ezen a helyen működik egy burmai általános iskola. Ez is érdekes lesz, feltétlen pillantsatok, fényképezzetek be az ablakon!

4. megállási pont (15 perc ) szintén egy kilátó pont, ahonnan két különböző beach ( Nai Harn és Ya Nui) látható madártávlatból. Szintén fotózási pont, ahol lenyűgöző táj és égszínkék tenger fogad. Több esetben alattatok, fölöttetek vagy mellettetek karnyújtásnyira siklóernyősök is előfordulhatnak.


5. megállási pont a sziget legdélebbi része Laem Promteph Cape. Ha odafigyeltetek és betartottátok Bao (thai sofőr fiú) által is folyamatosan jelzett időpontokat, akkor itt 30-40 percet tölthettek. Ha mindenhonnan hamarabb visszaértetek, akkor akár egy órát is. Ha pedig folyamatosan késtetek, akkor 30 percnél kevesebb időtök lesz, ugyanis ez az a pont, ahol oda kell figyelnünk a tovább indulásra (13:30 perc), hogy a keleti parton ismét meglegyenek a megfelelő kiszállási és vásárlási időszakok. De mi is van itt?! Először is egy nagyon olcsó bazársor, ahol az ajándéktárgyaktól kezdve a törölközőn kersztül a felnőtt és gyerekruhák, szobrok, papucsok, sapkák, kendők és felsorolni is lehetetlen további termékek kaphatóak. Ezt ajánljuk a vásárlás kedvelőinek, mert máshol, minden ennél drágább lesz! Viszont a gyöngy, kagyló stb. nem itt a legolcsóbb, hanem a következő megállási ponton! De mi van itt még?! Jobbra fent a dombtetőn emlékmű, kilátó pont, világító torony. Akik erre kíváncsiak felfelé induljanak a lépcsősoron!

6. megállási pont ( 30 perc ) A Rawai kikötő. Igazgyöngy piac, hal piac és cigány negyed egy azon területen. Nem is írok erről bővebben, mert minden magárét beszél. A szemtelenül alacsony gyöngy termékek, a nem éppen higiénikus hal piac és a háttérben eldugott cigány negyed bódélakásai. A parton kikötött long tail boat-ok a hosszú móló és a BBQ konyhák pedig további látványt nyújtanak. De ezen a programon a fényképezőgép egyébként is mindig kéznél legyen!

7. megállási pont ( 55 perc )Kagyló shoppban és múzeumban. Tovább és egyben hazaindulás 15:00-kor.


Nagyon jó szórakozást és kirándulást kíván a Phuketi Magyar Centrum és a RAN TOUR Hungary programiroda.

A program ára: 750 baht/főCímünk és elérhetőségeink:

RAN Tour Hungary
Thailand, 463 Patak Road, Karon, Muang, Phuket 83100

Étterem, étkezés, járműbérlés, turista információ, programok,
free Internet és találkozási pont: Karon-beach, Patak Rd. 463

Telefonszámaink:
  •  +66 89 59 29 473 ( helyi készülékről: 0 89 59 29 473 )
  •  
  •  +66 89 59 35 976 ( helyi készülékről: 0 89 59 35 976 )
 
 

Frissítve: 2014. 11. 25.