James Bond szikla hajókirándulás fakultatív program Phuket


Egész napos, csodálatos hajókirándulás, amit kár kihagyni, ha itt itt nyaralsz Phuketen.

A program minden esetben a hoteledtől, szállásodtól indul és oda is tér vissza. Az indulás pontos időpontját mi adjuk meg, de általában 7:45 és 8:00 közt áll meg szállásod előtt a mikrobusz. Sofőr kiszáll egyeztettek és átadjátok neki a tőlünk kapott vouchert (foglalási papírt).
Kinyitja nektek az ajtót és beszálltok a kényelmes mikrobuszba. Ebben a buszban már lehetnek mások is, ha nincsenek, akkor még meg fogtok állni másik hotelnél. Továbbiakban elindul észak-kelet Phuket -re a kikötőbe, ahol szintén név szerint várnak. Itt a gyülekezés ideje alatt, vásárolhatsz ruhaneműt, strandkendőt, de tudjatok róla, hogy itt minden turista áron van. Kis várakozás és létszámellenőrzés után, elkísérnek a pár lépésre lévő hosszú mólóhoz, ahol esetenként besétáltok, többnyire pedig, teherautóra hasonlító buszra ültök, ami végigvisz a kikötő hídján a hajókig, hogy ne kelljen még ennyit se sétálni. Itt fogtok bemenni a hajóba. Felül kényelmes, tágas tér, jó kilátás, üdítők, ásványvíz, jég, kávé stb. ami ettől a perctől kezdve korlátlanul fogyasztható. A sör viszont fizető és drága. 80-100 baht/doboz. Szóval ha, sörözni szeretnél, akkor jobban jársz, ha ebből az árból a közértben kettőt veszel és felviszed magaddal a hajóra.
Elindul a hajó. Fent elkezdődik a zene, kis előadás és show műsor keretein belül hallhattok magáról a programról, szigetekről, de Ti ezt már tudni fogjátok, ugyanis olyan rutinnal látjuk el a turistákat midegyik hajókirándulás esetében, amit a program alatt már késő megtudni. Ennek 50%-áról már itt olvashat minden magyar turista, de a lényeges plusz maradjon meg a saját utasainknak.
Az első 1 órában túl sok minden nem történik, látványosság sem egetverő, szóval feleslegesen ne fényképezzünk, mert a gyakorlat szerint a program végére és világörökségekre nem marad már akkumulátor vagy hely a memória kártyán. Egy átlagos turista 200 fényképet készít ezen a napon, mert nem bír ellenállni a látványnak. Nem tudom megmondani, hogy hány száz vagy hány ezer ember vett már részt tőlünk ezen a programon, de kortól, nemtől, érdeklődési körtől függetlenül, mindenki maximális megelégedéssel és élménnyel tért vissza. Több esetben fogtok biztonságos tengeri kajakokban ülni, természetesen vezetővel, vagy a-nélkül, ha így szeretnétek. A kajakozós részekhez majd adunk jó néhány hasznos tanácsot. Jártok majd barlangokban, szebbnél szebb öblökben és lagúna rendszerekben is. Továbbá a hajókirándulás lehetőséget ad fürdeni, jópofa műsort látni és bőséges finom ebédet fogyasztani. Ebéd esetében szeretném felhívni a figyelmet, hogy mindenkinek jut minden a svéd asztalról. Ne kövessük azok példáját, akik annyit szednek, hogy a negyedét sem tudják megenni és mindenki szeme láttára borul a rengeteg csirkecomb, hagymakarika és sorolhatnám a szemétbe.
A James Bond sziklánál a hajótokhoz vízitaxi köt ki. Ide fog most átszállni a hajókirándulás teljes utas társasága és a legénység egy része. A terület meglátogatása után ugyanez a folyamat visszafelé. Kaptok majd időpontot, hogy mikorra menjetek vissza, erre figyeljetek, ne Ti legyetek azok, akikre várnak a többiek! A sziklánál eltöltött időhöz majd szintén adok néhány jó információt.

Még pár hasznos tanács

Dohányzás a hajókirándulás alatt. Elvileg tilos a dohányzás, de ha lemész hátul a lépcsőn, akkor látni fogod, hogy a thaiok is ott cigiznek a hajó végén, az alsó szinten.
Halász sasok. Lesz olyan rész, ahol rengeteg sas él a sziklákon. Hangos éles fütyüléssel le tudod csalni őket a hajó fölé. Hajó orrában. Hajó orra fölött nincs tető. Európai turista imád napozni, vagyis utál, de barnán kell hazamenni, mert úgy gizda. Tudjatok róla, hogy napozás nélkül is megégtek, ha nem vigyáztok, kár ezért versenyt rohanni előre. A hajókirándulás programra célszerű a fürdőruhát, fiúknak a fürdőnadrágot vinni és ezt még a szálláson felvenni. Csere nadrágra, fehérneműre, semmi szükség. Fiúknak fürdőgatya, strandpapucs és póló bőven elég, hiszen első fürdés után már úgysem veszed vissza, csak majd, ha mész haza a mikro busszal. Nőknél ugyanez a helyzet. Hosszú póló, gézruha vagy strandkendő. Fényképezőgépnek, kamerának nem árt nylon zacskó vagy szatyor. Valamint sose fogjuk meg tengervizes kézzel a gépet, mert belerohadnak a csavarok. Sokan nem hiszik el, hogy a tengervíz a műszakira gyilkosabb mintha savba mártanád.
Megvásárolható fénykép. A hajókirándulás ideje alatt lesz egy pont, általában a tengeri barlang bejáratánál ahol, ha kéred, ha nem, lefényképeznek. Ezt a fényképet szép giccses keretben megvásárolhatod 200 baht –ért a phuketi kikötőben. Ilyen fotód akkor is lehet, ha társadnak átadod a géped, hogy fotózzon le. Ettől függetlenül, ha tetszik, vedd meg, de minden gátlás és sajnálat nélkül ott is hagyhatod. Nem tukmálják (ez nem Tunézia)!
Szóval a fényképes asztal mögött már ott áll a mólón közlekedő busz. Beszállhatok 10 bahtért és pár pillanat és kint vagytok az utcán, de ki is sétálhattok a mólón. Jobbra elkanyarodva ismét megtalálod azt a mikrobuszt, ami hozott. Beszálltok és körülbelül 17:00 – 18:00 között otthon vagytok a hotel ajtajában. Mikrobuszokat általában túlklímázzák, póló legyen rajtatok, meg egyébként is így illik..


Program ára:
Felnőtt, (Saját vendég) 1 400 baht/fő + 300 baht Nemzeti Park belépő

Felnőtt, (Nem saját vendég) 1 500 baht/fő bruttó + 300 baht Nemzeti Park belépő

Gyermek, (3-11 éves) Kedvezményes

Gyermek, (1-3 éves) IngyenesCímünk és elérhetőségeink:

RAN Tour Hungary
Thailand, 463 Patak Road, Karon, Muang, Phuket 83100

Étterem, étkezés, járműbérlés, turista információ, programok,
free Internet és találkozási pont: Karon-beach, Patak Rd. 463

Telefonszámaink:
  •  +66 89 59 29 473 ( helyi készülékről: 0 89 59 29 473 )
  •  
  •  +66 89 59 35 976 ( helyi készülékről: 0 89 59 35 976 )